Politika kolačića

Politika kolačića

Kako bismo osigurali ispravan rad ove web stranice, ponekad pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate kao kolačići na vašim uređajima.

Što su kolačići?

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na vašem računalu ili mobilnom uređaju kada posjetite određenu web stranicu. Pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i postavke (kao što su korisničko ime, jezik, veličina fonta i druge postavke prikaza) tijekom vremena, tako da ih ne morate ponovno unositi svaki put kada se vratite na web-mjesto ili prijeđete s jednog njegovih stranica na drugu.

Kako koristimo kolačiće?

Na nekim našim stranicama koristimo kolačiće koji nisu bitni za prikaz web stranice, ali će vam omogućiti udobnije pregledavanje. Možete izbrisati ili blokirati te kolačiće, ali ako to učinite, neke značajke te stranice možda neće raditi kako je predviđeno. Kolačići se koriste za pohranjivanje sljedećih informacija: kao što je jezik preglednika, proizvodi internetske trgovine koji se nalaze u košarici za kupnju ili na popisu želja, jeste li pristali ili ne na našu upotrebu kolačića na toj stranici, itd. Osobni podaci Informacije vezane uz kolačiće ne koristi se za vašu identifikaciju, a informacije o navikama pregledavanja isključivo su pod našom kontrolom. Kolačiće ne koristimo ni u koje druge svrhe osim ovdje opisanih.

Kolačići treće strane

Ponekad također koristimo vanjske usluge za praćenje korištenja stranice, kao što je Google Analytics, u statističke svrhe. U tom će slučaju Google poslati svoje kolačiće na vaše računalo – takozvane „kolačiće treće strane“. Ista stvar se događa kada koristimo karte na Google kartama.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili brisati po želji. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem uređaju, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohranjivanja kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete morati ručno podesiti neke postavke svaki put kada posjetite web stranicu, a određene usluge i značajke možda neće biti dostupne. Ako ne želite primati kolačiće na svoje računalo, možete postaviti svoj preglednik da vas obavijesti kada ih otkrije ili ih možete automatski sve odbiti.